Южна Корея и Япония – древни традиции и високи технологии
Южна Кореа и Япония – древни традиции и високи технологии

 

Сеул – Андонг – Куенджу - Пусан - Осака – Киото -Токио - Хаконе – Фуджи - Нико

 

Датa на заминаване: 1.11.2018 год

13 дни/ 10 нощувки/ 10 закуски / 4 обяда / 4 вечери

 

Никъде в света древното и модерното не се съчетават така, както в Южна Корея и Япония. От една страна сте сред футуристичен, неонов градски пейзаж, забързан и пренаселен, с високооктанов начин на живот и истинско автентично жужене около него. А от друга страна дръзнете ли да избягате от неоновия блясък, ще откриете павираните улички, водещи до уединени Шинто храмове. Свидетелство за неутолимата жажда на Токио за самоусъвършенстване, представя необятната фантазия на градостроителите чрез ексцентричните, модерни скулптури, изобразяващи картината на необузданото консуматорско общество.

 

 

1-ви ден 1.11: София – Истанбул
Излитане от София в 16:00 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 18:30 ч. Кратък престой на летището.

 

2-ри ден 2.11: Истанбул - Сеул (Вечеря)
Излитане от Истанбул в 19:40 ч. за Сеул. Кацане в Сеул в 11:45 ч. местни време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за релакс и освежаване. Вечерта ще се разходим до местен традиционен ресторант за вечеря. Връщане в хотела и нощувка.
 
3-ти ден 3.11: Сеул (Закуска, Обяд и Вечеря)
Закуска. Днешния ден ще посетим кралския дворец Changdeokgung, който е втората кралска вила, построена след двореца Гионгбукгунг през 1398 г. Това е главният дворец на много царе на династията Хосеон и е най-добре запазеният от петте останали царски дворци Хосеон. Дворцовите площадки се състоят от обществен дворец, сграда за кралско семейство и задна градина. Известно като място за почивка на царете, задната градина се гордее с гигантско дърво, което е на повече от 300 години, малко езерце и павилион. В този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Продължаваме обиколката си с Националния музей - дворец на Корея. Историята на музея започва през 1909 г., когато император Сунджон го основава. Колекцията на музея в двореца Чхангенгун и колекция от Японския държавен музей, основан през периода на окупация, са основните експонати тук. Открит е като самостоятелен музей през 1945 г., когато Южна Корея става независима. Следва разходка по улицата на художниците и приложните занаяти Инса-донг – известна с многобройните си галерии с картини, изделия на майсторите на традиционно корейско изкуство и антики. Завършваме деня си с прекрасна гледка над вечерен Сеул от телевизионната кула Soul N-Tower. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

 

4-ти ден 4.11: Сеул – Андонг – Куенджу (Закуска, Обяд и Вечеря)
Закуска. Ранно отпътуване към живописното градче Андонг (240 км от Сеул – 5 часа), люлка на корейското конфуцианство. Андонг се смята за духовното средище на Корея и основата на корейската културна традиция. Учението на китайския философ Конфуций навлиза в Корея още в началото на новата ера и с течение на столетията става водещо в  корейския светоглед. Посещение на традиционното етнографско селище Хахое (ЮНЕСКО) – градче от времето на Династия Чосун (1392-1910) и класическо Конфуцианско селище.  След обяд се насочваме към езерото Anapji  в Националния парк Куенджу. Езерото е създадено по заповед на крал Мунму през 674 година и е било част от дворцовия комплекс на древната Сила (57 г. пр.н.е. - 935 г) . Разположено е в края на двореца Банволсеонг, в централната част на града. С овална форма е - 200 м от изток на запад и на 180 м от север на юг. Три малки острова по средата правят гледката още по-красива. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
 
5-ти ден 5.11: Кенджу – Пусан (Закуска, Обяд и Вечеря)
Закуска и посешение на храма Булгукса, известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и основно светилище на ордена Джоге. По време на златната епоха на кралство Сила, в него са се съхранявали най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751г., отпечатани върху черничеви свитъци, кото могат да се видят и до днес.  На територията на комплекса има 7 национални съкровища, които ни въздействат с красота, спокойствие и усещане за святост. Продължаваме обиколката си с Националния музей на Кенджу, и парка Тимули с кралските гробниците на династията Сила. Насочваме се към Пусан за посещение на будисткия храм Хедонг Йонггунг, построен през 1376 г. от учителя, известен като Наонг по време на династията Горео. Храмовият комплекс е голям и един от малкото в Корея е разположен на брега на морето. По този начин, в комбинация с близостта до плажа Haeundae и източната част на Бусан, храмът е популярен сред туристи. Продължаваме с парка Йонгдусан заемащ 69 хил. кв. метра. В парка се намират кулата на Пусан, градската художествена галерия - Йонгдусан, както и Аквариума Пусан. По желание изкачване до обсерваторията в кулата. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
 
6-ти ден 6.11: Пусан – Осака - Киото (Закуска, Обяд)
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Кацане в Осака ранния следобяд. Следва посрещане от местната фирма-партньор и организиран обяд. Започваме обиколката на града с  разходка по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Продължаваме със Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II СВ. В края на деня ще посетим сградата Умеда Скай, построена по проект на световноисвестния арх. Хара, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Отправяме се към хотела в Киото. Настаняване и нощувка.
 
7-ми ден 7.11: Киото (Закуска)
Закуска и среща в лобито с местния екскурзовод. Започваме деня с участие в традиционна чаена церемония. Продължаваме програмата с разглеждане на спиращия дъха храм Фушими Инари, известен със своите хиляди яркочервените свещени порти, образуващи пътеки с дължина 233 метра. Следваща спирка е Нара - първата столица на Япония (8 век). След свободно време за обяд ще посетим храма Тодайджи Темпъл (752 г.) - дом на Великия Буда съхраняващ една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 т. бронз и 130 кг. чисто злато. Ще се разходим из парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля считани за посланици на храма. Вечерта по желание може да завършим деня с разходка из старинния квартал Гион - района на гейшите, представящи традиционните японски изкуства - икебана, чаена церемония и др. Нощувка.
 
8-ми ден 8.11: Киото – Токио (Закуска)
Закуска. Днешния ден започва с посещение на Кинкаку-джи (на японски 金閣寺) или още известен като Златния павилион - дзен будистки храм и един от най-известните храмове в Япония, който е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. Част е от храма Рокуон-джи. Комплексът е отличен образец на градински дизайн от периода Муромачи, смятан за класическа епоха на това изкуство. Продължаваме обиколката си със Замъка Ниджо - построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила, следван от Кийомидзу-дера - независим будистки храм в източно Киото. Кийомидзу са най-старите храмове на Япония, намиращи се до старата японска столица, която е изключително богата на исторически ценности. Навръщане минаване по две от най-привлекателните улици на Киото Саннен-дзака и Нинден-дзака, които представляват две леко наклонени алеи, водещи надолу от храма към Нене-не-Мичи Лейн. Следва свободно време за обяд и трансфер до гарата в Киото, за да се качим на влака-стрела за Токио. Пристигане на гара Шинагава, посрещане и настаняване в хотела. Нощувка.
 
9-ми ден 9.11: Токио (Закуска)
След закуска се отправяме към старата част на града с най-старият будистки храм Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Продължаваме с шопинг аркадата Накамисе и известния квартал Акихабара. Свободно време за обяд. Слева Империал Палас Плаза, който е основната резиденция на императора на Япония. Императорския дворец е разположен в сърцето на големия парк в района Чийода. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди, а старинни мостове свързват сушата с двореца. Състои се от няколко сгради, включително главния дворец, частните резиденции на императорското семейство, архив, музей и административни офиси. Завършваме обиколката си с разходка по търговската улица Гинза. Връщане в хотела и нощувка.
 
10-ти ден 10.11: Токио – Нико – Токио (Закуска)
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО). Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка. Връщане в хотела и нощувка.

 

11-ти ден 11.11: Tокио – Камакура - Фуджи – Токио (Закуска)
Закуска. Екскурзия до Камакура и планината Фуджи и националния парк Хаконе.
Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.  Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Ще имаме свободно време за обяд и продължаваме към свещената планина Фуджи – символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и ако метереологичните условия позволяват ще се изкачим до 5-та спирка към върха (2305м.) с прекрасен изглед към околностите. Връщане в хотела в Токио и нощувка.
 
12-ти ден 12.11 :  Tокио – Истанбул (Закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите и посещение на Мейджи Шрин – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен. Следва разходка из Шинджуку – известен квартал в Токио, основен търговски и административен център, в който се намират най-натоварената железопътна гара в света, сградата на Токийското правителство и административния център на града. Продължаваме с обсерваторията в сградата на правителството. Високата 243-метрова сграда има две кули и всяка от тях разполага с обсерватория на височина от 202 метра. Преди построяването на Midtown Tower през 2007, това беше най-високата сграда в града. Завършваме с новата туристическа атракция на Токио – модерният квартал Одайба, част от който е мостът Rainbow, DiverCity Tokyo Plaza, сградата на Fuji TV Decks Tokyo Beach и Водния град Одайба. Следва трансфер до международното летище в Токио в 17:00 ч и полет за Истанбул в 21:25 ч.
 
13-ти ден 13.11 :  Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 04:05 ч. Следва полет за София в 08:50 ч. Пристигане в София в 08:50 ч.


Цената включва

•    Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени такси и багаж
•    Летищни такси 394 евро (към 04.04.2018 и подлежат на потвърждение към датата на издаване)
•    Всички трансфери по програмата със самостoятелен частен автобус
•    2 нощувки в Сеул в хотел Center Mark hotel 4*
•    1 нощувка в Куенджу в хотел The K-Hotel 3*
•    1 нощувка в Пусан в хотел The Mark Hotel, Haeundae 4*
•    2 нощувки в Киото в хотел Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3*
•    4 нощувки в Токио в хотел Candeo Hotel Ueno Park 3*
•    10 закуски в хотелите по програмата
•    4 обядa, от които 3 в Южна Кореа и 1 в Япония
•    Целодневна обиколка на Сеул
•    Посещение на Андонг и етнографското селище Хахое
•    Посещение на Куенджу и храма Булукса
•    Обиколка на Пусан с посещение на будисткия храм Хедонг Йонггунг
•    Целодневна обиколка на Киото
•    Целодневна екскурзия до Камакура
•    Oбиколка на Осака с включен обяд, посещение на замъка Осака и сградата Умейда
•    Целодневен тур на Токио
•    Целодневна екскурзия до Нико с включено посещение на водопада Кегон и ез.Чузенджико
•    Билет за Шинкансен - влака стрела от Киото до Хаконе
•    Полудневна екскурзия до Нара с автобус
•    Участие в типична японска чаена церемония
•    Фотопауза с върха Фуджи
•    Входни такси за всички посещавани обекти по програмата
•    Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
•    Водач–екскурзовод на български език, пътуващ с групата през цялото време от София
•    Водач-екскурзовод на английски език през цялото време в Южна Кореа и Япония

 

Цената не включва

•    Бакшиши /по желание/ - 40-50 евро на човек за цялото пътуване
•    Лични разходи и напитки по време на храненията
•    Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при запитване

 Южна Корея и Япония – древни традиции и високи технологии


Дата на тръгване

Цена на човек 
в двойна стая

Едичнична стая

1.11.2018г.

3120 € / 6102 лева

3365

 

Необходими документи:
•    Копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1500 евро / 3000 лева
•      Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини

 

Полетно разписание – Turkish Airlines:
 1.11 София – Истанбул              16:00 – 18:30
 1.11 Истанбул – Сеул                 19:40 – 11:45+1
 6.11 Пусан – Осака                     10:25 – 12:10
12.11 Токио – Истанбул               21:25 – 04:05+1
13.11 Истанбул – София              08:35 – 08:50

 

Хотели по програмата:
•    Сеул  - Center Mark hotel 4*
•    Куенджу - The K-Hotel 3*
•    Пусан – The Mark Hotel, Haeundae 4*
•    Киото –  Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3*
•    Токио – Candeo Hotel Ueno Park 3*
Условия и Забележки:
•    Резервация се прави с 3000 лева депозит. Пълно плащане се изисква до: 15.09.2018г.
•    Офертата важи при група от минимум 20 туристи. Краен срок за уведомение за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването
•    Цените са изготвени при курс 100¥=0,77 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
•    Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата

 

Анулации: В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
•    до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
•    от 59 дни до 31 дни - депозита
•    от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор


Хотели 3*
ТОКИО, ЯПОНИЯ